Direct contact? Bel: 06 53202437

Home > Voorbeeld cases

Voorbeeld cases

Hier een selectie van geanonimiseerde kwesties, waarin ik was betrokken.

Werk/ontslag

Vastgelopen arbeidsverhoudingen. Werknemer en leidinggevende/werkgever liggen met elkaar in de clinch. Valt het nog te repareren of wordt het een exit?

Bekijk voorbeelden

Letselschade

Vastgelopen letselschade onderhandelingen lenen zich bij uitstek voor oplossing via mediation. Het slachtoffer krijgt alle ruimte voor zijn/verhaal.

Bekijk voorbeelden

Faillissement

Bestuurdersaansprakelijkheid, pauliana. Geschillen tussen curator en bank of andere crediteuren. Met de pilots van de rechtbanken Amsterdam, Rotterdam, Midden-Nederland en Den Haag komt mediation steeds vaker voor.

Bekijk voorbeelden

Samenwerking

Firmanten, aandeelhouders, zakenpartners, maatschappen van artsen, advocaten en andere vrije beroepers. Lukt het nog om de samenwerking voort te zetten of moeten partijen uit elkaar. En hoe dan?

Bekijk voorbeelden

Verzekering

Geschillen over verzekeringsdekking, aansprakelijkheid, over de samenwerking in het intermediair of met verzekeraars. Gezien het succes in de VS en Engeland wordt in de verzekeringsbranche steeds vaker ge-mediate.

Bekijk voorbeelden

Banken

Tussen banken in hun klanten kunnen conflicten ontstaan, zeker als de onderneming in zwaar weer komt. Confrontatie lijkt vaak onvermijdelijk, maar mediation biedt soms soelaas.

Bekijk voorbeelden

Beroepsaansprakelijkheid

Artsen, advocaten, notarissen, accountants , belastingadviseurs, assurantietussenpersonen e. a. Vrije beroepers maken fouten of hun klanten denken dat ze een fout maakten. Procederen of anders oplossen?

Bekijk voorbeelden

Bedrijfsaansprakelijkheid

Bij het uitoefenen van een bedrijf ontstaat soms schade aan de eigendommen van anderen. Dat kan leiden tot discussie met het bedrijf of de AVB-verzekeraar over aansprakelijkheid en omvang van de schade. Soms loopt het hoog op.

Bekijk voorbeelden

Bestuurdersaansprakelijkheid

Ondergang van het bedrijf. Steeds vaker worden bestuurders aangesproken tot schadevergoeding door aandeelhouders, crediteuren of door curator. Terecht of niet? Vaak een grijs gebied.

Bekijk voorbeelden

Aansprakelijkheid overheid

Handelen of nalaten van de overheid leidt soms tot schade bij burgers of bedrijven. Is het waterschap, de gemeente, de provincie, het ministerie aansprakelijk?

Bekijk voorbeelden

Vastgoed

Problemen in de samenwerking tussen handelaren in vastgoed, waarvan de een tevens een aannemingsbedrijf had. Lukt het nog om de samenwerking voort te zetten of moeten partijen uit elkaar?

Bekijk voorbeelden